Aquariumpagina's van Charles Buddendorf

Achter de schermen bij SEA LIFE Scheveningen

Een gastbijdrage

Thuis één of meerdere bakken draaiend houden is voor velen een behoorlijke uitdaging. Of u nu een zoet- of zoutwateraquarium heeft: de waterwaarden, de verzorging van de dieren en het voeren zijn een intensieve, maar dankbare taak. Om te zien hoe dit in het groot gebeurt, is een bezoekje aan Sea Life Schevingen een aanrader. Met deze Sea Life Schevingen korting is dat bovendien lekker voordelig.

Een bezoekje aan het aquarium is sowieso al leuk maar een kijkje achter de schermen is nog veel leuker. Eerder was het verboden terrein, maar sinds kort verzorgt Sea Life VIP tours achter de schermen, waarbij je ziet hoe het verzorgen van 50 zoet- en zoutwateraquaria er aan toe gaat. De VIP tour duurt ongeveer drie kwartier en kost 5 euro per persoon.

Een medewerker van Sea Life neemt je mee naar de achterkant van de aquaria. Daar bezoekt u de quarantaineruimte, het laboratorium, de keuken en de pompinstallaties. Hoewel u ongetwijfeld bekend bent met de techniek en het testen van het water, is het leuk om te zien hoe bij Sea Life alles in het groot gebeurd.

Sea Life

Een speciaal opgeleide medewerker van Sea Life verzorgt de rondleiding en vertelt allerlei leuke wetenswaardigheden over het aquarium. Wist u bijvoorbeeld dat het water voor de zoutwateraquariums rechtstreeks uit de Noordzee gehaald wordt? Omdat dit water van vlak voor de kust niet zout genoeg is, wordt de saliniteit aangevuld naar zo’n 33-35%. Tijdens de tour mogen kinderen zelf zout water maken om de aquaria aan te vullen. De tour is dan ook een leuk dagje uit met de (klein)kinderen, neefjes en nichtjes vanaf 10 jaar.

Tijdens de tour ziet u hoeveel werk het is om 50 zoet- en zoutwaterbakken draaiende te houden. De bekende tunnel, waarin de vissen over uw hoofd zwemmen, bevat zo’n 180.000 liter water! Ook de planten en andere materialen die in de bakken gaan hebben hun verzorging nodig. Ook de quarantainebakken van Sea Life worden niet vergeten, inclusief alles wat daarbij komt kijken, waaronder de verzorging van zieke vissen en het bestuderen van nieuwelingen.

Sea Life

U krijgt een goed beeld van wat er achter de schermen gebeurt. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het bereiden en toedienen van voedsel. Industriële hoeveelheden groenten, fruit, vis, vlees en noten gaan er doorheen om alle dieren gezond en fit te houden. Natuurlijk wordt ook het dieet van de Aziatische kleinklauwotters niet vergeten. Deze kleine veelvraten eten van alles, waaronder paardenvlees en pinda’s. U krijgt letterlijk een kijkje in de keuken! Al met al een leerzame dag, ook voor de ervaren aquariumliefhebber.

De tour wordt in het weekend van 11:00 tot 15:00 uur elk uur gegeven, op woensdagmiddag en in de vakanties. Reserveren is aanbevolen en kan telefonisch bij Sea Life Scheveningen zelf.

naar boven

Samenvatting
Vanaf 17 oktober 2012 biedt SEA LIFE een uniek kijkje achter de schermen. Samen met een SEA LIFE medewerker bezoekt u onze dierenopvang, laboratorium, keuken en pompinstallaties. Help mee met water testen en zie waar het eten klaargemaakt wordt.
V.I.P. Tour
Een V.I.P. Tour achter de schermen kost € 5,- per persoon en duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats in de vakanties, in het weekend en op de woensdag. De Tour is geschikt voor personen vanaf 10 jaar. De tour is niet los te boeken maar alleen in combinatie met entree.
Vooraf reserveren gewenst 070-3542100 (vol=vol).
Begin | Algemene Voorwaarden | Contact | ©1999 - Charles Buddendorf